rock

Muzica face parte din viata noastra. Fie ca o ascultam in casti pe strada, intr-un magazin sau la un prieten acasa, aceasta ne influenteaza in fel si chip. Alegem sa ascultam muzica pentru a ne putea identifica mai usor cu starea de spirit pe care o avem. De asemenea, in functie de stilul muzical pe care ne axam, starea de spirit se lasa puternic influentata de acesta. Este demonstrat stiintific faptul ca atunci cand ascultam muzica, creierul nostru o substanta numita dopamina, care este supranumita si hormonul fericirii. Din acest motiv simtim nevoia sa ne relaxam ascultand ceea ce ne place. Desi este mai putin apreciata decat ar trebui, muzica rock are un impact inimaginabil de mare asupra fizicului si psihicului ascultatorului. In continuare vom discuta despre efectele muzicii rock.

In urma cu cativa ani, s-a realizat o statica din urma careia am aflat faptul ca ascultatorii de muzica rock sunt mai inteligenti si mai creativi. Majoritatea provin din lumea urbana, au studii medii sau superioare si beneficiaza de un venit mediu sau ridicat. Femeile insa de obicei prefera partea mai linistitoare si romantica a rock-ului, pe cand barbatii aprecieza genul dur mai mult, cum ar fi heavy metal sau death metal. Acest gen muzical ne influenteaza destul de mult si din punct de vedere fizic, accelerand ritmul cardiac.

Unii ascultatori de muzica rock au un anumit stil vestimentar, majoritatea imbracandu-se in general in haine de culori inchise. Majoritatea au o alta perceptie asupra vietii, fiind mult mai deschisi catre ideea de nou.

Eu ma pot numi o iubitoare a acestui stil muzical. Nu stiu pe voi, dar pe mine ma binedispune si imi ofera multa putere. Desi uneori poate aparea sentimentul de ura, acesta poate fi diminuat foarte usor. Armonia si ritmul au puterea de a accentua o stare de spirit sau alta.

Ascultatorii de muzica rock ajung sa ii tolereze mai mult pe cei din jur si sa nu se lase atat de mult afectati de tot ceea ce se intampla rau. Aceasta incredere pe care sunetul rockului ni-l ofera, reprezinta tot ceea ce avem nevoie.

Bineinteles, daca dorim sa ne relaxam putem asculta melodii ale trupelor clasice, cum ar fi: Metallica, Deep Purple, Van Halen, Aerosmith, sau altele.

Daca va place muzica rock, bucurati-va in continuare de ea, caci toate efectele sale sunt benefice. Rock on!

 

De admin

Articol similar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *