Fructele sunt fara doar si poate necesare pentru o viata sanatoasa. Ar trebui consumate zilnic pentru a avea portia de vitamine si minerale. Dincolo de asta cateva fapte interesante despre acestea sunt cele care parca te fac sa realizezi ca traiesti parca ignoranta.

  1. Portocalele nu sunt portocalii in faza lor de coacere. Pe cat de ciudat suna pe atat de real. Cand portocalele sunt gata coapte au o cantitate mare de clorofila, fiind verzi. Asta nu inseamna insa ca nu sunt bune. Culoarea lor orange vine de la eliberarea de clorofila. Si pentru ca pe piata se cere portocale atunci cum altfel daca nu sa le faca astfel. Cultivatorii le supun unor procese de eliberare a clorofilei.
  2. Fructul perfect ai putea crede ca nu exista. De fapt in Japonia exista un magazin care are ca scop principal vanzarea de fructe perfecte. Nu, nu sunt un soi aparte ci fructele cultivate cu atata grija cat sa fie perfecte. Se recurge la masuri de orice fel numai pentru ca acestea sa se cultive si sa se coaca uniform. Au de asemenea un pret piperat. Insa se merita daca stam sa ne gandim ca aici sa oferi fructe e ca si cand ai oferi o sticla de vin bun, chiar de colectie. Fructele sunt de mare impact cand se ofera ca si cadou.
  3. Gutuia este atat de sanatoasa caci are multiple vitamine insa prea putini reusesc sa le consume. Se crede chiar ca fructele din gradina Edenului erau gutui si mai mult decat atat sunt tari unde gutuiul este un simbol al vietii, cu traditia de a se planta la fiecare nastere de baiat.

Bananele sunt si ele surprinzatoare caci sunt identice genetic. Oricand acestea ar putea fi rapuse de o boala fungica ce ar putea sa le distruga. Un astfel de caz s-a si intamplat, in Honduras.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *