Fiecare dintre noi are anumite curiozitati la care de cele mai multe ori nu au gasit un raspuns. Este destul de greu sa stim tot ce se intampla cu toate animalele sau sa ne potolim toate curiozitatile.

Caii sunt niste animale extrem de frumoase si de surprinzatoare. Exista foarte multi oameni care au ca si pasiune principala echitatia  si considera ca aceasta activitate sportiva este mai presus decat orice.

Putini dintre oameni stiu tot ceea ce ar trebui sa stie despre aceste animale superbe care merita documentarea intru totul.

Indiferent daca aveti sau nu o pasiune pentru aceste animale, va invit sa va satisfaceti niste curiozitati sau doar sa va alimentati mintea cu cateva dintre ele. Asadar, stiati ca…?

Stiati ca cel mai mare cal din lume se anumea Sampson si cantarea aproximativ 1,5 tone? Ca sa nu mai spunem ca inaltimea sa era de 2 metri… cu siguranta era un cal superb!

Stiati ca cel mai batran cal care a fost inscris in Cartea Recordurilor avea varsta de 56 de ani si se numea Sugar Puff? Ei bine, se pare ca acesta nu era chiar cel mai batran cal pentru ca exista unul, supranumit Batranul Billy si avea 62 de ani, in timp de un cal traieste in medie 25 de ani.

Stiati ca putem sa ne dam seama de varsta calului dupa dinti? Se pare ca acestia se inlocuiesc la o perioada de timp iar varsta lor se calculeaza cu un an la fiecare 1 ianuarie di 1 august. Mai exact, la fiecare dintre aceste date calul mai imbatraneste cu un an.

Stiati ca aceste animale au inceput sa fie domesticite in urma cu 4000 de ani iar acest lucru este certificat de catre studii?

Stiati ca un cal care are dimensiuni medii mananca in medie 10 kg de grana pe zi si bea aproximativ 40 de litri de apa? Ma refer la un cal care are 400-500 de kilograme.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *