Poate ca in viata reala nu mai consumam la fel de multe cuvinte pentru diverse aspecte poate din randul celor mai minore. Suntem mai grabiti si mai obositi si orescurtam conversatiile la fel cum prescurtam cuvintele in discutii. Lumea online si-a pus o mai mare amprenta in stilul pe care il avem. Cu toate acestea nu uitam sa fim politicosi. Uneori poate ca si exageram. Stiai ca „multumesc” si „te iubesc” sunt cele mai folosite expresii in comunicarea mobila?

Asa cum spun cercetatorii care au realizat un studiu despre comunicarea mobila uneori suntem ridicol de politicosi. Folosim diverse expresii in mod constant, uneori surprinzator. Desigur, daca punem la socoteala faptul ca o discutie la distanta este mai usoara pentru unii in a evita privirea unuia cand spune acele cuvinte magice este de la sine inteles de ce in comunicarea mobila suntem atat de iubareti. Cel putin la inceput sa spunem ca este o modalitate de a exprima sentimentele direct insa cu o detasare care sa ne puna la refugiu in caz de refuz.

Mai mult decat atat, studiile au aratat ca scuzele inutile pot fi de folos. Oamenii tind sa creada despre cel sau cea care  isi ofera scuzele spre exmeplu pentru ca ploua si nu se prezinta impecabil cand intra la birou sunt persoane de incredere. Chiar si cand fara voia lor se intampla ceva acele scuze sunt percepute ca venind din partea unei persoane in care te poti baza.

Revenind la cat suntem de politicosi si frecventa unor expresii in comunicarea mobila iata o lista a cuvintelor pe care le preferam cel mai adesea:

1. Te iubesc.
2. Tine-ma la curent.
3. Ce faci.
4. Nu stiu.
5. Multumesc foarte mult.
6. Spune-mi despre tine.
7. Ne vedem.
8. Imi pare rau.
9. Cum iti merge.
10. Mi-e dor de tine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *