Cand analizezi de la exterior, pe cei din jur, iti dai seama ca fiecare gest tradeaza o anumita stare si poate spune clar ce si cum se regaseste o persoana intr-un anumit context. Ai putea pati chiar si tu pana la urma insa nu iti dai seama la momentul in cauza.

Limbajul corpului este cel care fara vorbe tradeaza stari si sentimente. Sunt involuntare de cele mai multe ori insa tot de atat de multe ori ti-ai dori sa nu exprimi anumite lucruri. Iata cateva din interpretarile unor gesturi de asa natura:

  1. Cand te balansezi fiind in fata unei persoane si purtand o discutie esti deja cu un pas inspre posibilitatea celuilat de a te domina. Si daca mai si faci un pas in spate cand vine vorba de o decizie denoti slabiciune si asta ar putea sa nu fie in avantajul tau.
  2. Nu te uita insistent, nu te holba. Se spune ca a mentine un contact vizual ce interlocutorul tau este maniera prin care poti sa arati stapanirea de sine si faptul ca esti implicat in discutie. Insa cand te uiti holbat este ca si cand ai analiza rautacios fiecare particica din aspectul celuilalt. Pur si simplu nu este elegant sa faci asta.
  3. Cand te uiti intr-o parte, in sus de asemenea tradezi o minciuna sau in orice caz faptul ca te gasesti intr-o imposibilitate sau dificultate de caz. Asa ca evita sa faci aceste lucruri.
  4. Nu iti agita mainile caci asta inseamna sa fii chiar tu cel agitat la maximum. Fie ca esti nervos, fie ca esti emotionat nu este in favoarea ta sa arati asta.

Oamenilor le plac caractere care se stapanesc, care pot controla ce se intampla si actioneaza ca atare nu cei care se fastacesc, nu cei care ajung sa se emotioneze numai dintr-o discutie si mai ales cand concret este nevoie de actiune.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *