Imagini pentru medic de familie s medic pediatru

In trecut medicul de familie era baza tuturor tratamentelor. In cazul in care era vorba de copii, exista un medic specialist, numit chiar simplu si la obiect medic pentru copii. In formula actuala se numeste medicul pediatru si iti poate salva viata copilului! Iata de ce trebuie sa tii cont de asta si nu de un medic de familie. Sau cel putin nu numai de un medic de familie.

Medic de familie, medic pediatru

Pediatria se refera strict la copii. Strict. Asta inseamna ca se specializeaza ca si ramura medicala numai pentru aceasta categorie. Stii cum e, cand faci diferenta intre un cunoscator si un specialist, stii clar ca pentru siguranta si calitate mergi pe a doua varianta dintre cele doua. Cat despre medicul de familie, acesta are in evidenta copilul, iti poate oferi sugestii si chiar si tratament in caz de nevoie, insa mai sigur este sa te adresezi si mai departe. Medic de familie inseamna clar si specializarea lui, in termeni generali, dar mai ales in cazul unui copil este necesara o abordare concreta, precisa.

Pe sistemul de trimitere medicala parintii ar trebui sa se orienteze spre un consult chiar si general pentru copil, la un cabinet pediatric. Fie el privat sau nu. Pana la urma nici nu conteaza unde mergi anume ca si locatie. Din fericire, exista centre foarte bune de pediatrie, clinici cu medici pregatiti si indiferent ca esti in concediu spre exemplu, pentru copil mergi la sigur la un consult. Ti se poate intampla sa ajungi la un cabinet pediatric Mures sau in orice alt oras; mergi cu incredere pentru ca sunt specialisti. Argumente de ales un pediatru sunt intr-o lunga lista. Cert este ca un parinte responsabil trebuie sa stie asta.

Stii cat de frustrant poate fi sa nu ai diagnosticul unui banal hemangiom si sa fii pus in situatia de a cumpara cine stie ce creme si tratamente? Stii cat de suparator poate fi sa intarzii cu un tratament eficient si sa iti pui sanse desarte ca maine va fi mai bine cu cel mic? Este ingrozitor de greu sa asisti, neputincios, la o stare proasta a copilului. Si sa traiesti cu asta! Indiferent de gravitatea cazului, pentru un parinte orice va fi greu de dus. Il doare un deget? Simti ca te doare pe tine cat toata mana. Il doare capul? Simti ca te prabusesti de durerea lui. Plange si nu poate spune ce il supara medical vorbind? Este cumplit sa mergi ca pe intuneric, incercand sa ghicesti. Astfel de situatii sunt destul de intalnite. Nu trebuie sa le astepti, nu trebuie sa crezi ca nu ti se pot intampla.

Un principiu sanatos in gandire inseamna sa previi si nu sa tratezi asa ca cel mai indicat este ca un consult pediatric sa fie realizat periodic. Si fara sfiala daca medicul curant pediatru nu este disponibil, ca familia este cine stie in ce oras. O lista de cabinete de pediatrie in orice oras exista, fie ele de stat sau private. Important este sa mergi la un pediatru in defavoarea unei asteptari de vizita la medicul de familie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *