Cafeaua se serveste dimineata. Sau cel putin asta stim si asa face marea majoritate; dimineata se incepe cu o cafea tare cat sa ofere acea energie de care ai nevoie pentru un inceput de zi. Pe parcursul zilei ai nevoie insa de energie continua asa ca dupa masa simti nevoie de inca o cafea. Dar asta nu inseamna ca este tocmai bine sa servesti o cafea dupa masa.

Asa cum spun cercetatorii cafeaua de dupa masa iti poate afecta sanatatea. Dar mai exact inseamna in mod deosebit sa tii cont ca inainte cu sase ore de culcare sa nu servit cafea pentru a nu afecta somnul si ritmul organismului de a se odihni la ore de program. Asta ca sa nu mai spunem cat de greu este pentru cel care a servit cafea chiar seara foarte tarziu. De vina este clar cafeina care iti va da acea energie ce in mod normal. Si oricat ai incerca somnul nu are cum sa vina.

Orele la care se serveste cafeaua sunt importante si pentru ca avantajele pe care le-am putea lua din aceasta bautura sunt resimtite cand se tine cont de un anumit program. Asa se face ca cea mai mare greseala pe care o facem este sa bem cafeaua la prima ora a diminetii cand in mod normal organismul secreta acei hormoni care sa ne ofere energia necesara pentru a ne trezi. Mai cu seama vom simti nevoie de cafea sau in orice caz de o forma de energie incepand cu ora 9.30.

Si pentru ca pur si simplu intervenim in ceea ce inseama ritmul natural al organimsului de a se trezi si de a functiona cafeaua pe care o servim la ore nepotrivite ajunge in cele din urma sa isi faca efectul mult prea tarziu si la ore la care chiar nu ne dorim.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *