Momentul diminetii este asociata cu ideea de relaxare si de rasfat caci o ceasca de cafea innobileaza totul. Nevoia de cafeina se intelege din gradul de oboseala si nu numai caci in timp devine o obisnuita de care nu te mai lipsesti. Insa ce nu stiu unii este ca in egala masura cu modul in care prepari cafeaua conteaza si cum sau cand o servesti.

Miturile cafelei si reguli nestiute

Se stie despre cafea ca este acea bautura ce te deshidrateaza. Daca ai observat si pana acum cafeaua te face sa simti o temperatura mai mare in corp. Un prim sfat este acela de a bea sufiecienta apa cat sa nu te lasi „doborat” de cafea. Chiar si inainte si mai ales dupa nu uita sa bei apa. Si pe principiul echilibrului sa nu uitam ca este nevoie de apa in jur de un litru pe ora caci in caz contrar organismul va elimina la fel de repede apa pe cat a primit-o.

Cafeaua servita cu diverse imbunatariri este cea care iti afecteaza sanatatea mai mult decat crezi. Asa se face ca acel lapte delicios nu face altceva decat sa strice din compozitia cafelei care aduce pana la urma un ajutor organismului, cel putin cand vine vorba de digestie. In plus cafeaua este recomandata de consum fara zahar. Tocmai acesta este inamicul care te deshidrateaza. Opteaza in schimb pentru zaharul brun spre exemplu insa cu o moderatie aparte.

Pe cat de ciudat pentru unii pe atat de benefic pentru organism cafeaua cu diverse condimente este de preferat. Adauga putina scortisoara sau cuisoare pentru a avea si un plsu de aroma.

Si nu in cele din urma tine cont de momentul zilei in care vei bea cafeaua. Dimineata de cand te trezesti organismul este deja pregatit sa isi inceapa ziua astfel ca potrivit este sa bei cafea oricand incepand cu pra 9.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *