Ne plangem prea mult si facem prea putin, spunem ca nu este tocmai ceea ce ne dorim insa continuam sa ne complacem intr-o situatie. Poate ca este timpul pentru o schimbare, poate ca a sosit si vremea sa faci un astfel de pas. Schimba job-ul cand lucrurile nu mai sunt cum erau!

As dori, dar nu se poate

O prima categorie a celor care nu isi schimba job-ul desi au nevoie de asta este frica de a explora. Insa cu un substrat identificat in faptul ca se vad debusolati si nici macar nu stiu ce isi doresc. Este un caz tipic mai ales pentru cei la inceput de drum in lumea si clasa muncitoreasca. Este adevarat ca trebuie sa incerci si mai apoi sa iti dai seama insa nu poti fi o albinuta ce cauta din floare in floare. Intereseaza-te, asculta-ti instinctul, cerceteaza ce domeniu te atrage mai mult.

Banii sunt insa mereu o problema. Si pentru asta facem compromisuri multiple doar de dragul, dar mai alea nevoia de bani. Aici intervine o problema majora si tine de fiecare in parte. Inse ce este cert se refera la faptul ca nu ar trebui sa ne complacem in ceva cand asta este acel ceva cu care ne-am obisnuit.

Teama de esec se inscrie si ea in aceeasi lista. De frica ca nu vor reusi multi se dau in laturi in a schimba job-ul. Dar stii si vorba aceea, pana nu incerci nu ai cum sa stii daca merge sau nu. Ai putea avea parte de o surpriza.

Din aceleasi motive cei trecuti de o varsta nu se mai aventuriaza in a schimba locul de munca. Sunt cazuruile clasice ale celor care au muncit ani de-a randul in fabrici si au ajuns in cele din urma fara claificari si pe drumuri sau cu calificari ce astazi nu se mai cer. Si totusi, schimbarea vine si impusa uneori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *