Trecerea de la un par brunet la unul blond nu este deloc blanda pentru parul nostru. Parul este cel mai frumos lucru pe care il poate avea o femeie. Din acest motiv trebuie sa facem astfel incat sa reusim sa facem schimbarile acestea fara sa fie nevoie sa ne degradam foarte mult parul.

Din cauza ca multe femei se intreaba care ar fi cel mai nociv lucru pentru par, m-am gandit sa discutam despre decolorare.

Un dezavantaj, este faptul ca, in cele mai multe cazuri, decolorarea nu iese uniform si de aceea, trebuie aplicata vopsea imediat dupa. Toate aceste procese agreseaza si agaseaza parul, motiv pentru care trebuie sa te gandesti de doua ori inainte de a decolora parul clientei tale.

Inainte de acest proces de decolorare cu oxidanti puternici, trebuie sa tii cont de structura firului de par (Se rupe usor? Varfurile sunt despicate?), dar si de intreaga textura a parului (Parul este uscat sau are tendinte de ingrasare?).

Printre avantajele traditionalei decolorari, se numara obtinerea rapida a unei culori deschise de par lucru dorit de tot mai multe cliente dornice de o schimbare radicala de look.

Tot mai multe saloane de top au renuntat complet la deschiderea parului folosind oxidanti puternici, care agreseaza parul, optand pentru o tehnica mult mai blanda cu podoaba capilara a clientelor: decapajul.

Avantajul decapajului consta in faptul ca este un procedeu mai bland de decolorare a parului, intrucat nu contine oxidant sau amoniac.  Desi aceasta metoda este folosita de foarte mult timp la nivelul saloanelor internationale, in Romania este destul de putin cunoscuta. Cu toate acestea, in saloanele de top exista tot mai multi profesionisti care cunosc importanta decapajului si stiu sa il aplice corespunzator.

De asemenea, este important de mentionat faptul ca nuanta obtinuta in urma folosirii decapantului, este una naturala, spre deosebire de cea artificiala, obtinuta in cazul procesului clasic de decolorare, ceea ce nu poate constitui decat un avantaj. Prin decapaj se indeparteaza doar pigmentul artificial obtinut in urma vopsirii parului, in timp ce prin decoloare este depigmentata si nuanta naturala a parului, motiv pentru care, la final, se obtine acea culoare inestetica de galben pui.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *