Oamenii si mai ales romanii sunt destul de susceptibili atunci cand vine vorba despre produsele naturiste prin intermediul carora reusim sa tratam anumit boli sau afectiuni fizice sau psihice. Ne-am obisnuit ca de fiecare data cand avem o problema, simtim o anumita durere sau disconfort sa dam buzna la farmacie sa ne cumparam ceva medicamente care sa ne ajute sa scapam de aceste lucruri.

De fapt, nu mai reusim sa realizam ca medicamentele fac de cele mai multe ori. Mergem la farmacie si luam anumite medicamente pentru ca stim ca ne va face sa ne treaca anumite afectiuni si nu ne gandim ca acestea afecteaza de regula alte parti ale corpilui.

Tocmai din cauza ca trebuie sa tragem un semnal de alarma asupra administrarii medicamentelor, m-am gandit sa va spun cateva lucruri despre aromaterapie.

Aromaterapia poate fi folosita independent sau in combinatie cu alte metode: psihoterapie, reflexoterapie, fizioterapie, masaj, sau chiar cu tratamentele medicamentoase. Aromaterapia si metodele traditionale de tratament se potenteaza reciproc. De exemplu, cazul folosirii combinate a uleiurilor esentiale de lamaie, lavanda, arbore de ceai si a antibioticelor. Efectul bactericid se amplifica de aprox. 4-10 ori, in functie de uleiul esential utilizat.

Din practica medicala este cunoscut faptul ca in urma administrarii prelungite a antibioticelor, in special pe cale orala, apar micoze buco-faringiene, respiratorii sau digestive foarte greu de tratat, ajungandu-se la un cerc vicios, deoarece pentru tratarea acestor micoze se va recurge din nou la chimioterapice sau antibiotice.
Iesirea din impas se poate realiza in unele cazuri apeland la produse naturale, mai putin nocive,si cu activitate terapeutica desfasurata pe o perioada mai lunga de timp.

Prin bogatia in terpene, fenoli, alcooli si aldehide, uleiurile esentiale au dovedit, de-a lungul timpului, efecte terapeutice antiseptice, bacteriostatice, dar mai ales bactericide, indreptate impotriva unei multitudini de agenti patogenici infectiosi (microbi, ciuperci, paraziti). Uleiurile esentiale au deasemenea efecte antitoxice, antifermentabile, colagoge, vermifuge, proprietati hormonale (geranium), imunostimulatoare (arbore de ceai, geranium, salvia), anticancerigene (2006 – in Israel s-a descoperit ca melisa e folosita pentru a distruge celulele canceroase)

Este foarte important sa stim care sunt nevoile organismului nostru pentru a-i administra  ceea ce are nevoie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *