Pe  principiul spune-mi ce faci ca sa-ti spun cine esti fiecare obicei pe care il ai denota o caracteristica a ta. Daca nu ai un chip luminos de dimineata, incercanat este clar ca nu ai avut un somn linistit. Somnul bun pe chip se vede cum ziua buna de dimineata se cunoaste.

Cauzele insomniilor sunt diverse. Printre ele nu este de neglijat alimentatia, cea care de altfel te ajuta nu numai cand vine vorba de buna functionare a organismului insa si cand vine vorba de modul in care arati. Chipul este oglinda ta astfel ca tine de o absoluta nevoie sa ai grija ce consumi. Printre acele alimente indicate de consum seara pentru un somn linistit se numara si:

  • Fructele, in special ciresele si bananele. Cand vine vorba de banane magneziul este cel care va relaxa muschii, cel care face ca starea ta sa fie una numai buna pentru pauza de somn. Cand vine vorba de cirese acestea sunt un bun antioxidant si creste nivelul de melatonina. Din nou, ceea ce favorizeaza starea de somn.
  • Alimentele cu indice glicemic favorabil. Painea sau orezul sunt bune exemple in acest caz, acele alimente cu un indice glicemic mai mare care incetinesc ritmul organismului si fac ca starea de somnolenta sa fie favorizata.
  • Lactatele sunt bogate in calciu insa pe langa acest aport pot reduce considerabil nivelul de stres, crescand insa in acelasi timp nivelul de serotonina, acel hormon responsabil cu starea de bine. Doar ca pentru cei care sunt la dieta nu orice tip de aliment din categoria de lactate este unul favorabil. Ai insa de unde alege, iaurturi slabe in grasimi.

Nici ceaiurile nu sunt de neglijat mai ales pentru ca se pot folosi atat intern cat si extern. Faci infuzii pentru ten, consumi ceaiuri seara pentru o stare de calm si o data cu toate acestea somnul iti va favoriza refacerea celulara care sa iti mentina chipul luminos, radiant.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *