Se spune ca cei 7 ani de acasa te ajuta sa fii cel care intelege importanta salutului, ca prin a saluta pe cei din jur te respecti in primul rand pe tine. Educatia ne formeaza ca oameni si pana la urma ne diferentiaza intre altii. Si specific cand vine vorba de a lua masa in orice cadru ar fi el sunt bune maniere de care nu trebuie sa uiti.

Ce e musai sa stii

Pe langa faptul ca trebuie sa mananci si sa nu vorbesti cu mancare in gura, sa sorbi ciorba sau orice alt lichid la masa sunt reguli pe care sa le respecti din politete pentru a nu dezgusta pe ceilalti. Iata ce e musai sa stii despre asta:

  • Nu se fac fotografii la masa, mai cu seama cand mananci. Asta pentru ca in lumea moderna este o moda sa iti faci selfie. Nu trebuie sa fii disperat.
  • Tacamurile se folosesc in scopul lor principal, nu sa arati ceva. Asa cum si sa arati cu degetul nu este elegant mai cu seama cu tacamul in mana nu ar trebui sa faci asta.
  • Nu fuma la masa. Sau dupa caz, trebuie sa ceri voie sa faci asta daca in local se fumeaza insa conteaza sa nu deranjezi pe cei care inca mananca sau nu fumeaza deloc.
  • Mancarea se serveste la temperatura camerei. Nu sufla in supa, nu o sorbi, nu adanci lingura in ea ci mananca elegant.
  • Daca ai servit carne scobitoarea o folosesti la toaleta, in oglinda, nu la masa.
  • Nu striga dupa ospatar si nu tipa la el.

Si daca crezi ca sunt prea multe de „nu” gandeste-te ca ca nici tie nu iti va fi pe plac sa vezi in jurul tau sau la cei de la masa ca sunt exagerati in comportament.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *