arabia

arabiaUnele dintre lucrurile interzise au loc in alte tari- ca un lucru normal- insa in Arabia Saudita exista cele mai ciudate lucruri si obiceiuri interzise. Regula generala in ceea ce priveste interzicerea unui anumit lucru tine de ”haram”- legea islamica care interzice un anumit lucru.

Lucruri interzise in Arabia Saudita

Ziua Indragostitilor. Fiecare zi de 14 februarie se descrie cu inimioare, mult rosu si roz si bomboane de ciocolata. Insa, in Arabia Saudita astfel de lucruri sunt interzise de catre “Committee for the Promotion of Virtue and the Prevention of Vice” (CPVPV) sau cunoscuti ca Politia Religioasa.

Penalitatea pentru incalcarea acestei reguli va determina ca magazinele care incearca sa vanda astfel de lucruri sa fie inchise definitiv. De asemeni, in aceasta zi, fetelor le este interzis sa poarte imbracaminte rosie la scoala. Orice fata care are cel putin un articol rosu pe ea este oprita la intrarea in scoala si trimisa acasa pentru a se schimba de haine.

Cinematografele

Cinematografele sunt interzise si pot fi gasite numai in cadrul companiilor private, cum ar fi la teatrul Saudi Aramco. Motivul interzicerii cinematografelor consta in faptul ca femeile si barbatii pot sta impreuna nesupravegheati, ceea ce poate conduce la actiuni imorale posibile inafara casniciei. Din acest motiv, cei mai multi arabi care traiesc destul de aproape de Bahrain calatoresc pana acolo pentru a urmari un film in weekend.

Orice alt Dumnezeu

Este impotriva legii ca cineva sa se inchine la alt Dumnezeu in Arabia Saudita, si nici nu exista un alt locas de cult decat cel al musulmanilor. Principalul motiv consta in faptul ca orice alt locas de cult ar fi o blasfemie la adresa mocheelor care exista acolo. Oricine care se converteste de la islamism la alta religie are de-a face cu pedeapsa cu moartea.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *