In lumea moderna internetul este parte din viata noastra. Parca nimic nu ar fi la fel fara el. Si ce-i drept te ajuta pentru ca iti faciliteaza tot felul de aspecte si task-uri pe care le ai. De la nevoia de a lua contact cu cineva si pana la a sti despre varii aspecte online este mai usor. Insa in egala masura aduce riscul de a  dezvolta dependente. Cum stii cand se intampla asta?

Curios sau nu in SUA exista deja centre de dezintoxicare de internet si dispozitive moderne. Practic inveti sa iti traiesti viata asa cum o faceai odata, fara telefon si fara internet. Exista viata dincolo de asta. Iata cateva semne care tradeaza o posibila cadere intr-o astfel de situatie:

  • Faci pauza de la orice pentru a naviga pe internet. Asta inseamna ca la fiecare pauza de masa, cafea iti dedici minutele pentru a cerceta ce se mai intampla in lumea online. Mai rau este ca ajungi sa faci asta prea des, de prea multe ori. Ti-ai data seama ca te loghezi pe conturile de socializare de mai mult de 10 ori pe zi? Insa nici cand ramai mereu conectat nu este de bine.
  • Verifici conturile, e-mailurile prea des. De parca ai fi om de afaceri care si acela are si el o secretara programul tau se pare ca nu se incheie niciodata. Esti mereu intr-o sesiune de munca, mereu legat de lumea online.
  • Iti porti telefonul cu tine oriunde ai merge chiar si cand ai avea nevoie de putina intimitate. Mergi la toaleta, nu lasi telefonul la o parte. Asta deja suna a dependenta.
  • Verifici totul inainte de culcare si dormi cu laptop-ul sau telefonul langa tine. Vei fi tentat sa te trezesti in toiul noptii si sa mai tragi cu ochiul la ce se intampla online. Si nici  nu mai este mult pana cand vei face o obisnuinta si din asta, ajungand sa ai un somn intrerupt si mai putin odihnitor.

De admin

2 comentarii la „Ce iti mananca energia si te face dependent? Internetul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *