Apreciati pentru ceea ce fac insa prea putin intr-o oarecare masura caci nu se cunosc anumite detalii ce fac o mare diferenta bucatarii au o misiune clara. Insa nu servesc in mod direct si nu au interactiune cu un client. Asta nu inseamna ca in spatele usilor inchise nu exista o preocupare ca la carte pentru a oferi cea mai buna varianta a unui preparat.
Descopera ceea ce nu stii despre bucatari:
- Lucreaza zile intregi. Prea rare sunt cazurile in care se permite un orar clasic de 8 ore, in ture. De cele mai multe ori lucreaza cate 10 ore pe zi. Asta inseamna destul de mult si sa nu uitam ca munca lor este in picioare in tot acest rastimp deci este si o munca de rezistenta pana la urma.
- Nu isi permit sa lipseasca tocmai din ideea ca de ei depinde buna functionare a bucatariei. Ce te faci intr-un restaurant cand nu exista bucatar? In cel mai bun caz ar putea fi un ajutor care sa suplineasca pe cat posibil o parte din servire.
- Un bucatar nu mananca. Sau nu prea mult. exista un banc care spune sa nu ai incredere intr-un bucatar slab caci se pare ca pe cat de slab este vizual pe atat de mult este si concret- daca nici el nu isi consuma propria creatie culinara tu cum ai putea sa faci asta?! Dincolo de gluma un bucatar nu ajunge sa consume cantitati mari de mancare caci acesta trebuie sa guste de fapt numeroase preparate; gusta o multime insa in intregime nu mananca mai nimic.
- Se foloseste cel mai adesea de sare. Si nu degeaba se spune ca sarea in bucate este gustul complet. De asemenea prefera cel mai adesea sa foloseasca untul pentru prajeli.
Din pacate insa nu primesc bacsis pentru ceea ce prepara insa nici nu le plangem de mila cand acestia au salarii destul de mari.