Diverse Economie

Ce poti face pentru a economisi bani

In curand vor veni sarbatorile si deja v-ati gandit sau probabil ca ati facut lista cu lucrurile pe care trebuie sa le cumparati. In ziua de astazi este foarte greu sa reusesti sa economisesti niste bani mai ales ca acestia abia ajung de la o luna la alta, ca sa nu mai vorbim de strans.

Prin economisire iti poti atinge orice obiectiv financiar. Fie ca vrei sa iti cumperi o casa, sa iti schimbi masina sau sa iti asiguri o pensie, poti face toate lucrurile astea daca te obisnuiesti sa pui bani deoparte. Cu alte cuvinte, sa faci lunar economii.

Daca esti ca majoritatea oamenilor, nu reusesti sa economisesti prea mult, sau chiar deloc. Rata de economisire in Romania este  de  9% fata de 12% in zona Euro. Asta inseamna ca doar 9% din venituri sunt directionate catre economii. Tu cat economisesti? Iti poti stabili pentru inceput un obiectiv usor de atins. 10% din venituri pot fi economisite de oricine fara a se dezechilibra din punct de vedere financiar.

Este mult mai probabil sa iti atingi obiectivele daca transformi procesul de a economisi intr-o prioritate. Mai intai fa o lista cu motivele pentru care ai nevoie de bani. Viseaza si noteaza –casa cu gradina, masina sport, vacanta in jurul lumii, pensionare, etc . Apoi fa si o estimare a costurilor pentru fiecare obiectiv.

Probabil obisnuiesti mai intai sa platesti chiria, factura la telefon si orice altceva. Renunta la asta si incepe prin a pune mai intai bani deoparte pentru visul si bunastarea ta. Doar asa vei putea sa faci lunar economiile de care ai nevoie. Banii care iti raman, ii imparti apoi cu ceilalti. Nu iti face griji. Iti vor ajunge banii pentru toate lucrurile esentiale.
Poti incerca diverse metode de economisire. Daca nu esti foarte ordonat si constiincios in a economisi, sunt banci care iti pot lua automat banii  de pe cardul de salariu  pentru a-i muta in contul de economii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *