miturimituri

La fiecare pas auzi cate o varianta despre ceea ce inseamna sa duci o viata sanatoasa. Insa multe din cele care se spun se pare ca sunt doar povesti, mituri care se perpetueaza fara o baza reala. Iata cateva dintre acestea:

  1. Febra si cresterea dintilor nu au legatura si asta pentru ca nu sunt baze reale care sa certifice aceasta corelatie. Mai degraba ar trebui sa existe o identificare a cauzelor de febra pentru ca mai apoi sa se puna pe seama agitatitie pe care o resimte cel mic din cauza cresterii dintilor si a gingiilor care se rup pentru asta.
  2. Mancatul seara nu are cum sa produca ingrasare. De fapt indiferent de ora efectele mancatului sunt aceleasi daca nu se asociaza totul cu sport si cu un numar de calorii de care organismul are nevoie caci peste masura inseamna sa iti faci un fel de rezerva, de depozit adica strat de grasime.
  3. Artrita nu are la baza trosnitul degetelor. Acest tic pentru unii este doar o  maniera prin care se elimina o punga de gaz ce se afla in interior insa pe termen lung nu are are de sa afecteze pana la aparitia artritei.
  4. Guma de mestecat ar putea sa provoace dureri de stomac insa inghitirea acesteia nu duce la complicatii. Gresit sa crezi ca se va lipi de stomac sau ca nu se va elimina pana la 7 ani. Guma de fapt se elimina asa cum s-a inghitit caci se pare ca acidul din stomac nu o digera.
  5. Cand durerile de spate sunt suparatoare statul la pat nu este o solutie. Gresit interpretat ca este necesara o pauza de fapt miscarea face bine, cu masura si cu atentie pentru ca de data aceasta se indreapta catre corectarea unor probleme medicale.

Pare destul de simplu sa spui un anumit lucru insa in concret totul tine de realul cazului care nu se justifica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *