Manipularile osteoarticulare reprezinta unul dintre cele mai practicate tratamente pentru blocajele lombare. Se pare ca acest nou remediu este unul reusit si este recomandat de catre medicii din intreaga tara pentru eficienta pe care o prezinta.

Cum se manifesta aceasta afectiune? Aceasta apare atunci cand are loc blocajul lombar, contractura musculara ce provine in urma presiunii exercitate de un disc intervertebral pe maduva spinarii.

Care sunt motivele pentru care este recomandat un tratament pentru blocaj lombar?

Prin acesta se urmareste, in primul rand, inlaturarea durerii insuportabile, precum si reducerea contracturilor musculare. De asemenea, un tratament pentru blocajul lombar vizeaza eliminarea efectelor negative pe care presiunea exercitata le are asupra membrelor prin care traverseaza nervul presat.

Ei bine, tocmai acesta este rolul chiropracticii – de a inlatura durerea provocata de compresia pe maduva spinarii si de a elimina contracturile musculare.

Din fericire, terapia nu implica durere. Dupa realizarea manipularilor sunt efectuate manevre pentru relaxarea muschilor si detensionarea musculaturii lombare.

Se poate instala blocajul lombar din diverse cauze: prezenta herniei de disc lombara, a discopatiei lombare sau lombosciaticii. De asemenea, daca a mai existat vreun traumatism sau afectiune ce a efectuat presiune asupra maduvii spinarii sau radacinii nervilor spinali printr-un disc intervertebral, exista posibilitatea de blocaj lombar.

In ce consta tratamentul chiropractic pentru aceasta afectiune?

Un tratament blocaj lombar presupune in jur de 5 sau 6 sedinte. Acest lucru depinde de cat de grava este situatia, de cat de avansat este blocajul si care sunt efectele pe care acesta le-a manifestat asupra organismului. Pentru a trata afectiunea, este necesara deci urmarirea unei terapii corespunzatoare. De cele mai multe ori nu se impune administrarea unor medicamente, insa acest lucru depinde de la pacient la pacient.

Recomandat este sa apelezi la un chiropractor autorizat, ce detine o experienta vasta in domeniu si iti poate garanta reusita tratamentului. Spre exemplu, in cadrul unuia dintre cele mai apreciate centre din Cluj, Chiromedica Health & Wellness Center exista personal capabil sa abordeze afectiunile existente la nivelul coloanei vertebrale, tratand blocajele lombare in conformitate.

Efectele acestor tratamente sunt de durata, ceea ce inseamna ca pacientii in cauza pot sa revina la activitatile de zi cu zi intr-un interval de timp relativ scurt.

Chiar si cei care nu sunt siguri cu ce afectiune se confrunta ar trebui sa isi faca un control pentru a se asigura ca nu este vorba despre blocaj lombar. In orice caz, atunci cand afectiunea este identificata in timp util si in stadiul de inceput, este mult mai usor sa o tratezi.

In acest centru specializat pacientii beneficiaza de cele mai bune conditii de tratament, de igiena si siguranta, astfel ca teama de a nu-si inrautati starea de sanatate este complet nefondata. In ceea ce priveste preturile aferente serviciilor prestate, acestea depinde in functie de problema. Cei care doresc sa se informeze complet in aceasta privinta pot intra in contact cu un reprezentant al centrului wellness prin datele de contact disponibile pe site.

Netratarea blocajelor lombare poate avea efecte negative grave, motiv pentru care specialistii in domeniu recomanda tratarea corespunzatoare a acestora.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *