Daca este adevarat faptul ca orice este bun fie ingrasa fie este prea scump atunci ciocolata vine sa demonstreze contrariul. Pe langa faptul ca este delicioasa aceasta aduce numeroase beneficii pentru sanatate si modul in care functioneaza organismul tau. Ce-i drept ciocolata cea mai buna din aceste puncte de vedere se refera la cea cu un continut mai mare de cacao.

Din sirul de beneficii ale consumului de ciocolata se numara:

  1. Ciocolata poate sa te faca sa slabesti. Pe cat de ciudat pe atat de adevarat, arata studiile. Asta pentru ca acest deliciu face un favor metabolismului si ii accelereaza ritmul pentru a arde mai multe calorii.
  2. Ciocolata este cea care favorizeaza si studiul pentru ca actioneaza la nivelul creierului pentru a spori memoria. Cateva patratele de ciocolata te pot ajuta. In acelasi sens se pare ca se imbunatateste circulatia spre creier, din nou un avantaj pentru o mai buna functionare a creierului pentru studiu si memorare.
  3. Iti ofera energie. Este poate unul din aspectele ce mai cunoscute. Ciocolata iti ofera o doza de energie astfel ca printre altele se recomanda ca aceasta sa se consume inainte de a face exercitii fizice pentru un bun randament in a face antrenamentul.
  4. Te mentine in forma. Desi specialistii nu spun ca ar trebui sa inlocuim exercitiile fizice ciocolata are si ea un efect asupra muschilor. Te mentine in forma, te mentine tanar, cel putin cu un  mic contribut.
  5. Se stie ca ciocolata contine si antioxidanti. Boabele de cacao sunt un secret al tineretii astfel ca se recomanda si pentru o viata mai lunga. Exista si un caz in acest sens, al celui care a trai 122 de ani si a carui secret a fost tocmai boabele de cacao.

Si nu in cele din urma ciocolata te face mai fericit. Nivelul de endorfine creste si asta te face sa te simti bine, sa reduci din starea depresiva.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *