Organismul uman are propria maniera de a lupta cu infectiile, cu bolile. Sistemul imunitar este cel care ar trebui sa reactioneze imediat. Insa cum nu traim intr-o bula vidata sa fim departe de poluare, de stres si alti factori care ne afecteaza ajungem sa fim sclavii medicamentelor pentru a rezolva problemele. Ori durerile de cap pe cat de banale pe atat de suparatoare pot afecta atat de mult incat nu mia rezistam sa nu luam pastile. Natural insa poti combate o astfel de stare.

  1. Ceaiul de musetel. Cu proprietatile sale calmante aceste poate sa reduca din intensitatea durerii de cap, de fapt o tensiune acumulata fiind ceea ce resimti. Musetelul revitalizeaza organismul si te ajuta sa treci peste acest moment fara a mai apela la medicamente.
  2. Nici ceaiul de tei nu este mai prejos. Acesta calmeaza astfel ca iti ofera o stare propice de relaxare si de somn. Oricum odihna face bine.
  3. Ca tot vorbeam de odihna asa cum somnul de frumusete nu este un mit odihna in general este cel care te ajuta sa iti revii. Poate ca sursa de durere vine tocmai de la lipsa de odihna si prea multa activitate.
  4. Hidratarea. Un prim semn de deshidratare este durerea de cap. Stiai ca 85% din creierul uman inseamna apa? Imagineaza-ti ca atunci cand nivelul optim de lichide scade intervine durerea de cap. Nu numai ca trebuie sa bei multe lichide pe zi insa trebuie sa faci totul cu pasi mici pentru ca organismul sa absoarba corect ceea ce are nevoie.

Si din randul de mituri despre durerile de cap multi cred ca o cafea sau un desert va inlatura problema. De fapt acestea nu fac altceva decat sa amplifice durerea, sa creasca tensiune si sa resimti totul mai tare. Pana la urma acestea iti ofera un nivel mai mare de energie astfel ca nu va trata durerea ci o va amplifica.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *