comunicarea-in-cuplucomunicarea-in-cuplu

Comunicarea este mijlocul prin care ne facem intelesi de cele mai multe ori si constituie baza unei relatii reusite. Comunicarea in cuplu presupune, ca fiecare dintre cei doi parteneri ai cuplului sa dea dovada de implicare in procesul discutiei, al armoniei si intelegerii dintre cei doi.

Cele mai reusite cai de comunicare intr-un cuplu sunt reprezentate de: discutiile de dimineata in care ne exprimam planurile pentru ziua respectiva, discutiile inainte de somn prin care ne explicam starile si sentimentele, apelurile telefonice din timpul zilei. Relatia de cuplu este cea care uneste indragostitii intr-o armonie perfecta, prin modelarea comportamentelor acestora.

Comunicarea de cuplu depinde si de felul in care partenerul raspunde la emotiile si starile celuilalt, la vibratiile pe care partenerul le emite, intrucat eficacitatea relatiei sa fie una in consens. Comunicarea constituie cheia unei relatii stabile in cuplu, astfel incat fiecare dintre noi trebuie sa fim siguri ca am gasit modul cel mai bun de a ne exprima intentiile si sentimentele.

Intr-o relatie trebuie sa avem urechile ciulite si sa avem grija cand partenereul sufera perturbari ale echilibrului, astfel incat sa nu ajungem in ipostaza de a da vina pe celalalt pentru starile noastre si nu trebuie sa ne invinuim unul pe celalalt pentru micile neintelegeri din cuplu. Comunicarea trebuie sa protejeze limitele personale pentru a conduce la o armonie in relatie, la o sanatate optima a relatiei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *