De cele mai multe ori ne folosim de comunicare non verbala. De fapt, tot timpul cand vrem sa transmitem anumite lucruri o facem prin intermediul comunicarii fie ea verbala sau non verbala. Daca vrem sa transmitem ceva sau sa mentinem anumite relatii cu oamenii din jurul nostru reusim sa facem asta doar prin intermediul comunicarii. Comunicarea este cea care reuseste sa sa ne faca sa stabilim relatii sau legaturi cu oamenii din jur.

Mai exact, exista un arsenal de sentimente, de trairi pe care organimsul nostru le transmite prin anumite semnalmente intr-un mod constient sau nu. Am spune ca mimica este singura care reuseste sa ne faca sa transmitem ceva insa lucrurile nu sunt deloc asa. Nu putem sa spunem ca doar prin mimica transmitem anumite lucruri ci prin anumite expresii ale fetei, copului sau membrelor.

Se spune ca prin intermediul comunicarii non verbale reusim sa dezvaluim adevaratele noastre intentii care au un rol foarte important in procesul de comunicare si din acest motiv ele ne scapa de sub controlul constientului sau al ratiunii.

De asemenea, nu putem sa spunem ca un dezvaluirea unei stari emotionale ne poate fi de ajutor. Comunicarea non verbala ne ajuta sa intelegem multe despre emotii, despre cunoastere, intelegere sau gestionarea acestora. Un control emotional poate face o diferenta intre o reusita si un esec. Am trait cu totii situatii in care aceste emotii ne-au lasat sa fim noi insine, sa ne comportam asa cum ne-am fi dorit in mod natural si de obicei.

Emotiile sunt cele care ne dau valoare vietii fiind indicatorii care ne arata care este importanta lucrurilor si a oamenilor din jur, asa cum spunea o mare voce.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *