sarcina

In ciuda faptului ca cele mai multe clinici si campanii guvernamentale sunt impotriva acestui lucru, consumul alcoolului in timpul sarcinii este un fenomen relativ comun in state: precum Marea Britanie, Australia sau Irlanda, potrivit unor cercetari noi. Studiul, care a analizat 18.000 de femei care au nascut, a evaluat cantitatea de alcool consumata de femei atat inainte, cat si in timpul sarcinii.

Intre 20 si 80% dintre femei au declarat ca au consumat alcool la un moment dat in timpul sarcinii. Asadar, cercetatorii au analizat datele pentru a determina influenta consumului de alcool in functie de tara, varsta dar si alti factori. Irlanda apare ca fiind tara cu cea mai mare rata a consumului de alcool in cazul femeilor insarcinate, inregistrand un procent de 90% de consum inainte de sarcina si un procent de 82% in timpul sarcinii.

Cantitatea de alcool bauta variaza semnificativ. Intre 15% si 70% dintre femei au raportat ca au consumat unul sau doua pahare de alcool pe saptamana in timpul primului trimestru de sarcina. Numarul de bauturi consumate au inregistrat o scadere semnificativa in cele trei state, dupa ce femeile au depasit perioada primului trimestru.

Exista cativa factori care par a avea o corelatie cu un risc mai mare sau mai mic al consumului de bauturi alcoolice: un nivel mai ridicat al educatiei, obezitatea sau faptul ca femeile au mai avut alti copii sunt factori asociati cu un nivel mai scazut al consumului de alcool in timpul sarcinii.

De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca femeile albe sunt mult mai predispuse la consumul alcoolului in timpul sarcinii decat femeile care apartin altor rase.

Fumatul, responsabil pentru consumul de alcool

Factorul decisiv care le determina pe femei sa consume alcool in timpul sarcinii este fumatul. Asadar, expertii au descoperit aceasta legatura in toate cele trei state analizate. Fumatoarele inregistreaza o predispozitie de a bea in timpul sarcinii cu 17 pana la 50% mai mare decat cele care nu au acest viciu. Consumul de alcool in timpul sarcinii este un fenomem foarte raspandit, inregistrandu-se valori de peste 75% in Marea Britanie si Irlanda.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *