Desi avem din ce in ce mai multe hoteluri pentru catei si tot felul de animale de companie, desi afacerile in acest sens sunt de multa vreme pe val exista detinatori de animale de companie care nu isi vad linistiti de voiaj fara micul necuvantoator. Asa se face ca a pleca cu propriul catel la plimbare in tara inseamna sa iti faci alte si alte griji. Caci pe cat de mic acesta are si el nevoie de pasaport.

Cu toate ca liniile aeriene accepta catei la bord exista anumite conditii ce trebuie sa se ia in vedere. Asa ca fii sigur ca animalul tau nu are mai mult de 6 kg. Din pacate prea putini se incadreaza in aceasta regula. Insa e musai sa nu depaseasca aceasta cota astfel ca unele rase nu au sanse sa calatoreasca cu stapanii. Ori daca e de rasa mica insa s-a ingrasat ar trebui sa te gandesti cum sa faci sa ii dai regim.

In avion cainele nu are voie sa fie lasat liber sau pe culoar. Pana la urma nu trebuie sa stea in calea personalului. Asa ca trebuie sa existe acea cusca speciala sau dupa caz o mica geanta in care insa sa stea confortabil. Fii sigur ca o vei cumpara din timp si cainele se va acomoda cu ea caci nu va sta nimeni sa iti linisteasca cainele.

Si ca tot am ajuns la partea de acomodare in avion trebuie sa ai grija ca animalul sa nu faca galagie si sa fie agitat. Mai ales daca este primul sa zbor atunci ai dori sa ai in vedere o fuga la veterinar inainte de a te imbarca pentru a seda cainele. Insa asta tine de fiecare stapan in parte caci liniile aeriene nu ofera servicii de asa natura.

Intreaba de toate regulile caci se poate sa fii refuzat daca ai pui sau o catea gestanta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *