Sesiunea de iarna este groznica. Sigur ca si cea de vara nu este deloc placuta, cand afara este atat de cald si tu trebuie sa stai in casa sa inveti insa sesiunea de iarna este ceva mai complexa.

Stim cu totii ca de regula, in perioada iernii ne gandim la sarbatori, mergem in vacanta, ne distram si mai apoi ajungem direct in sesiune. dupa o vacanta atat de frumoasa si bine-meritata nu cade tocmai la momentul potrivit sesiunea insa nu avem de ales.

In primul rand, trebuie sa iti faci un plan daca vrei sa ai succes. Astfel, atata timp cat creierul tau este inca obisnuit cu atmosfera de la facultate, stabileste clar ce ai de facut, care sunt termenele limita, cata munca de cercetare prespune fiecare tema/proiect, etc. Apuca-te de toate acestea din timp, pentru a evita sa te trezesti in presesiune si sesiune ca ai de predat proiecte de care nici macar nu stiai!

Apoi, incearca sa anunti pe toata lumea ce ai de facut daca vrei sa te apuci de treaba. Spune-le tuturor ca ai de facut teme si astfel vei reusi chiar sa te apuci de treaba. Daca vrei cu adevarat sa te tii de treaba, atunci spune-le tuturor ca esti ocupat in vacanta de iarna – macar in anumite zile. De la parinti la prieteni, toti trebuie sa stie ca ai treaba, eventual sa iti mai si aminteasca (parintii), respectiv, sa te lase in pace (prietenii).

Apoi, mai este foarte important sa nu lasi totul in ultimul momemnt daca vrei sa faci fata. Trebuie sa iei totul din timp si sa inveti constant. Nu este sufucient sa inveti acum si sa mai inveti peste o perioada foarte lunga de timp.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *