Cum sa economisesti

Sa economisesti e poate una din cele mai comune lucruri mai usor de spus decat de facut. Economisirea nu tine doar de cheltuirea a mai putini bani. Cat bani vei economisi, unde ii vei tine si cum te vei asigura ca raman acolo? Haideti sa vedem.

Ia in calcul ratele

Doar daca vei calcula cati bani cheltui in fiecare luna cu ratele, vei observa ca vei avea mult mai multi bani daca scapi de ele. Unul din primul tel pe care trebuie sa-l ai in cap in acest sens este sa scapi cat mai repede de rate. Mai mult decat atat, daca vei plati mai repede, poate vei scapa si de o parte din dobanda (asta daca nu ai rate fixe).

Stabileste-ti obiective de obtinut

Pentru obiective pe termen scurt, e usor. Daca doresti sa-ti cumperi un joc video, afla cat costa. Pentru obiective de durata (pensionarea de exemplu) e mult mai greu. Aici trebuie sa planuiesti cu atentie si de multe ori, astfel de obiective sunt abandonate.

Stabileste date scadente

De exemplu „in maxim doua luni de acum in colo vreau sa-mi cumpar un laptop”. Totusi, ai grija ca acea data sa poata sa fie respectata adica vei avea banii, fara sa trebuiasca sa te imprumuti. Daca nu iti vei putea respecta obiectivul, te vei descuraja.

Calculeaza cat poti salva in fiecare saptamana, luna sau la fiecare salariu. 

Ia fiecare lucru in parte pentru care vrei sa economisesti si calculeaza cat va trebui sa economisesti pentru a-l obtine. Fii realist si raporteaza-te la castigurile actuale. Ai grija sa tii tot timpul evidenta si sa faci cele mai bune alegeri.

De asemenea,  nu trebuie sa te cufunzi niciodata in cheltuieli foarte mari sau sa arunci „banii pe fereastra” asa cum unii ar spune.

Daca doriti sa economisiti bani trebuie sa faceti eforturi si cu siguranta ca ele vor da roade si veti reusi sa faceti cele mai bune alegeri. Asadar, veti ramane cu mai multi bani pentru cheltuielile imprevizibile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *