sport

Unul din cele mai avantajoase si eficiente medicamente o reprezinta sportul. Facand sport, atat fizicul nostru, cat si mintea noastra vor striga de fericire. De cele mai multe ori, omul uita de aceasta minunata activitate care ne face mai sanatosi.

Chiar daca de preferat este sa facem miscare in fiecare zi, lucrarea musculaturii chiar si de 2-3 ori pe saptamana este un plus enorm adus sanatatii corpului nostru. Aceasta activitate este realizata de cele mai multe persoane intr-un spatiu organizat special, cum ar fi salile de sport, bazinele de inot, etc. De asemenea, putem face asta si in aer liber si acasa.

Beneficiile sportului sunt uimitoare, spre exemplu: creierul va fi mai relaxat, numarul kilogramelor noastre poate scadea sau creste dupa preferinta, corpul va fi mai revigorat, iar somnul va fi mult mai linistit pe timp de noapte. Pentru a ne putea bucura de toate aceste beneficii aduse noua, nu este neaparat sa suprasolicitam organismul prin sport, ci mai indicat este sa-l facem cu masura, pentru a ne bucura de nenumaratele avantaje. De asemenea, cei care sufera de probleme cardiace sau intampina o dificultate cu tensiunea, se pot stabiliza prin sport. Facand miscare de orice fel timp de minimum 30 de minute pe zi, vor imbunatati orice fel de problema fizica sau psihica.

Daca simplul fapt pentru care dorim sa facem sport este sa scapam de kilogramele in plus, indicat este ca efortul fizic depus sa se realizeze intr-un mediu cu o temperatura medie sau calda, in niciun caz rece, deoarece astfel apare si pofta de mancare care devine mai accentuata.

Putem spune ca plimbarea este de asemenea o activitate, un sport. Cum varstnicii nu pot face anumite sporturi, lor le este recomandat sa se plimbe cateva zeci de minute in fiecare zi, pentru o buna functionare a intregului organism si o buna organizare a gandurilor.

Trebuie sa reamintim faptul ca indiferent de metoda aleasa de fiecare, sportul este extrem de benefic sanatatii organismului nostru.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *