cheltuielicheltuieli

Este usor de spus insa practica de omoara, sa pui banii la ciorap cum se spune in mod popular. Ai nevoie de asta si cine nu si-ar dori sa aiba parte de un plan de rezerva cand vine vorba de partea financiara. Avem tot felul de metode insa trebuie sa gasim ceea ce este mai usor pentru fiecare.

Cand ai banii gramada nu iti mai sta capul la calcule insa regreti asta cand dai de zile negre. Evita astfel de cazuri si bazeaza-te pe:

  1. Aplicatii inteligente. Atat pe telefon cat si pe orice tip de gadget exista aplicatii care sa te ajute sa iti tii evidenta lucrurilor, a cheltuielilor. Este adevarat ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ cum se spune insa avand o imagine de ansamblu cand vine vorba de cheltuieli iti induci o mai buna stare de gestionare a banilor.
  2. Lipseste-te de ce nu are importanta. Dai bani pe tot felul de produse de care de altfel te-ai putea lipsi insa nu iti dai seama de asta. Asa ca fa un test simplu de-a lungul unei luni de zile. Tine evidenta bonurilor fiscale si tot ceea ce cheltuiesti pentru ca atunci cand tragi linie sa iti dai seama ca te-ai putea lipsi de cafele si dulciuri si nu numai.
  3. Tine cont de reduceri. Asta inseamna si sa ai tact la cumparaturi. Nu este nimic iesit din comun sa faci asta si nici nu trebuie sa mergi pe ideea de compromis a hainelor la mana a doua. Si sunt suficiente perioade in care sa poti sa gasesti totul la pret redus.
  4. Chiar daca iti taie din elan planifica orice cheltuiala si vacanta. Caci in timp iti permiti sa aduni bani si iti poti gestiona resursele din acest punct de vedere pana cand sa ajungi sa nu fii intr-o gaura a bugetului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *