Foarte multi parinti se plang de faptul ca dragul lor copil are o atitudine neplacuta. Asadar, daca te enumeri printre acesti parinti nu trebuie sa te gandesti ca esti singurul parinte care trece prin aceste perioade mai ales ca adolescentii trec prin anumite schimbari bruste din punct de vedere hormonal, fizic sau  psihic.

Adolescenta este perioada incchiderii in sine asa ca nu trebuie sa va speriati atunci cand observati ca copilul se inchide singur in camera sau iti ascunde anumite lucruri. Ar fi bine sa incepi sa te gandesti cum trebuie sa vorbesti in aceste situatii cu copilul tau. Iata cum trebuie sa procedezi:

In primul rand, cheia succesului este comunicarea. Indiferent despre ce tip de relatie vorbim este foarte importanta comunicarea. Incearca sa vorbesti cat mai mult cu copilul tau daca iti doresti sa ai o relatie buna cu el. Lasa-l sa aiba incredere in tine si sa te considere mai repede un prieten decat un parinte. Cu siguranta va veni singur sa iti spuna  care ii sunt problemele si nu va mai trebui sa te framanti ca nu stii acest lucru.

Parintii adolescentilor permit uneori stereotipurilor sa capete mai multa importanta decat are propria intuitie. Nu lasati sa vi se intample asa ceva. Chiar daca adolescentul dumneavoastra este in plin proces de schimbare, tot dumneavoastra il cunoasteti mai bine decat oricine.

De asemenea, daca considerati ca copilul este un copil bun nu trebuie sa va pierdeti increderea in el. Daca simtiti ca copilul incepe sa aiba anumite obiceiuri despre care nu stiai sau despre care nu ai o parere rea buna ar fi bine sa actionezi. Altfel risti sa iti pierzi copilul de pe calea cea dreapta. Aveti incredere in intuitia dvs. de parinte si incercati sa dezolvtati capacitatea dialogului intre dvs. si copil.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *