grunge atunci vs acumgrunge atunci vs acum

grunge atunci vs acum

Te plimbi prin oras intr-o zi calda de vara, cand o tipa imbracata ca intr-un videoclip de-al lui Pitbull iti atrage atentia. Cat stai si o admiri iti dai seama ca nu are cum sa aiba 18 ani. Pe masura ce treci prin etapele vietii, expresia pe care o vei rosti dupa difera, ajungand pana la cea in care vei spune „Doamne, nu-mi voi lasa niciodata copiii sa se imbrace asa! Si sa se dea cu atata machiaj! Si sa se poarte asa!”

Un site a facut un mic studiu, in care au fost intrebate zece femei cand au inceput sa poarte machiaj si raspunsul, in medie, a fost cam pe la 11 ani. Niciuna dintre ele nu erau usuratice si nici nu au crescut astfel de copii. Cand cresti, mintea ta tinde sa vada dincolo de anumite lucruri si sa le dea o anumita interpretare.

Insa, la acea varsta, copiii nu se dau cu machiaj si nu poarta anumite haie pentru acele ganduri, ci vor sa se simta adulti, asa ca se imbraca dupa cum vad adultii si pentru a se incadra intr-un grup de prieteni. Dupa cum au declarat acele femei: „Nu purtam machiaj atunci pentru a atrage baieti. Il purtam ca sa fim ca celelalte fete.”

Cand se apropie de adolescenta, copiii vor sa inceapa sa se imbrace singuri. Vor intra intr-un grup social si fiecare grup vrea sa se defineasca prin ceva, iar prin haine, e cel mai usor. Ideea este ca dintre un pulover facut de bunica si ceva de spandex, probabil adolescentii vor alege a doua varianta; compromisul din partea adultilor vine, nu cand ii obliga sa poarte hainele „potrivite varstei”, ci macar sa-i faca sa aleaga spandexul negru, nu cel cu imprimeu de leopard.

Opinia noastra asupra caror haine sunt (usor) vulgare va fi complet diferita fata de hainele cu care adolescentii cred ca persoanele usoare se imbraca, si asta va fi tot mai evident, pe masura ce trecem prin viata. Nu poti sa-i spui unei fete ca daca se imbraca asa „trimite semnale gresite”, cand, in realitate, semnalele despre care vorbim erau complet diferite cand eram eu in liceu, spre deosebire de viata din liceul contemporan. Haine care te-ar fi facut sa pari usoara in 1950 pot fi purtate acum la interviul pentru un loc de munca. Asa ca trebuie sa facem un compromis. Si probabil ca vom uri fiecare secunda cat facem asta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *