Avocado a inceput sa fie din ce in ce mai consumat, din ce in ce mai apreciat. Marii bucatari insa si nutritionistii recomanda consumul de avocado pentru ca este o sursa de grasimi sanatoase, pentru ca are grija de colesterol si ajuta la o buna absorbtie a nutrientilor. Dincolo de acestea descopera mai multe despre el:

  1. Incepem prin a face distinctia intre fruct si leguma; avocado este un fruct astfel ca prin versatilitatea sa se poate consuma in varii feluri, chiar si in salate. Dar tot fruct ramane!
  2. Avocado este plin de vitamine si se poate consuma oricand. Nutritionistii il recomanda pentru consum oricand, la orice ora!
  3. Avocado creste in copac, ca orice fruct. Insa ce este curios la asta se refera la faptul ca fructul in sine nu este copt cand se culege. Abia ulterior se intampla asta. Si poate sta fara grija in copac, pastrat ca atare pana cand te decizi sa il consumi.
  4. Pentru a recunoaste cand un avocado este copt conteaza sa ii depistezi culoarea insa mai mult decat atat un indice bun este legat de cat de moale este la atingere, pufos.
  5. Pana sa consumi un avocado dupa culegere trebuie sa il lasi in medie cel putin 8 zile pentru a se coace.
  6. Sezonul pentru avocado tine de perioada aprilie- septembrie; copacul va inflori numai in luna februarie.

Ceea ce prea putini stiu este ca un avocado are acid oleic care in combinatie cu orice fel de mancare devine o varianta mai sanatoasa. Si daca consideri ca nu ai nevoie de vitaminele sale atunci sa ne gandim ca tu oferi organismului de toate insa acesta nu absoarbe corect cele necesare. Din nou avocado prin continutul sau este un ingredient benefic deci nut e sfii sa il adaugi in salate sau dupa bunul plac sa il consumi ca atare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *