Din lipsa de informatie ajungi sa ignori anumite produse. Lamaia spre exemplu aduce controverse caci avand in vedere ca face parte din categoria de citrice se crede ca este acida. Asta ar putea sa iti dea arsuri la stomac. De fapt in acidul stomacal devine alcalina, ba chiar cea mai alcalina.

Curiozitati cu si despre lamai

Un arbust de lamaie poate da roade de pana la 270 de kilograme intr-un an.

O lamaie cu cat are mai multi samburi cu atat ai o mai mare incredere ca este buna. Pentru ca in timp diversele substante ce s-au folosit pentru a creste productia spre exemplu au ajuns sa afecteze calitatea lamailor astfel ca vei observa ca in unele cazuri fructele au de la foarte putini si pana la deloc samburi. Desi ai crede ca este in avantajul tau caci nu te incurca la consum. De fapt asta te afecteaza mai mult decat crezi, aparent.

Lamaia este benefica pentru inima. Asta pentru ca are in continutul sau vitamina B ce aduce un plus pentru buna functionare a inimii si mai apoi pentru ca scade tensiunea arteriala. Acest lucru este posibil pentru ca un nivel crescut de potasiu.

Se crede ca vitamina C este cea care favorizeaza sistemul imunitar. De fapt nu numai aceasta este un beneficiu pentru organism. In egala masura conteaza bioflavonoidele, pectina, dar si limonenul. Cu alte cuvinte in complexitatea sa este benefica pentru organism si in special pentru puterea acestuia de a lupta contra infectiilor.

Lamaia nu se foloseste numai in gastronomie. Poate fi de asemenea si un remediu pentru problemele de ten. Poate fi combinata cu bicarbonat pentru a forma o pasta ce iti albeste dintii. Sau in egala masura te ajuta si in treburile gospodaresti. Cu ajutorul sucului de la lamaie poti indeparta grasimea sau parfuma bucataria in specila mirosurile combinate din bucatarie.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *