Se intampla de foarte multe ori sa facem diferite greseli in viata care sa ne afecteze intreaga viata.  Dupa construirea unui plan, a unei relatii, dupa ce stii ca persoana care iti este alaturi ti-a jurat iubire vesnica si vezi totusi ca lucrurile incep sa nu mai functioneze, probabil ca nu stii ce trebuie sa faci si care sa fie prima reactia.

Este cu atat mai greu in momentul in care in urma casniciei a rezultat un copil. Pentru copil va fi o lovitura extrem de mare sa afle ca parintii urmeaza sa se desparta. Din acest motiv trebuie sa ai grija cand ii dai aceasta veste.

In primul rand trebuie sa te gandesti ca pentru copil va fi un adevarat soc ca il va afecta pentru intreg restul vietii. Totusi, in momentul in care te decizi sa ii spui copilului trebuie sa tii cont de anumite criterii:

In pimul rand, trebuie sa ai grija la felul in care vorbesti si te comporti. Momentul in care se anunta separarea intre voi nu trebuie sa contina reprosuri la adresa partenerului. Indiferent care este motivul pentru care ati ales sa va departiti nu trebuie sa denigrezi imaginea celuilalt parinte in fata copilului. Aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care parintii le fac.

De asemenea, nu trebuie sa folosesti expresii precum „ar fi mers mult mai bine daca nu am fi avut un copil” sau „mai ine nu ma casatoream”. Acestea sunt expresii extreme care nu trebuie sa fie folosite in fata copilului.

In jurul varstei de 3-6 anisori copii au o viziune foarte diferite despre lucrurile care se intampla in jurul lui. De exemplu, daca voi va despartiti el va avea acel sentiment e vina. De exemplu, in cazul in care ii spui copilului ca vrei sa te desparti probabil ca el va considera ca acest lucru se intampla din cauza lui.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *