Afectiunea o exprimi prin gesturi simple de la a tine de mana pana la o imbratisare. Tocmai aceste mici lucruri sunt de un mare efect. Cel putin cand vine vorba de imbratisari studiile arata ca un astfel de gest conteaza cat sa iti schimbe starea. Poate pe cat de greu de crezut pe atat de adevarat.

Iata cat mult conteaza imbratisarile si de ce acestea se pot transforma in terapie, ieftina si de suflet:

  • Imbratisarile regleaza tensiunea. Exista si varianta conform careia pulsul se regleaza in cazul celor mici si cand simt caldura mamei isi revin. Imbratisarile insa sunt pentru toate lumea. Pentru ca in acele momente semnalele transmise catre creier activeaza starea de liniste si de calm gandeste-te de cate ori pe zi ai avea nevoie de o astfel de stare.
  • Imbratisarile scad nivelul stresului. In momentul in care cineva te imbratiseaza in organism se produce mai multa oxitocina, acel hormon responsabil practic cu starea de bine, cu fericirea, practic sursa care sa te ajute sa iti gasesti un echilibru.
  • Te fac sa te simti bine, fara frica. Ca o forma de a arata celui de langa tine ca nu trebuie sa existe o stare de panica in acele momente te simti protejat, ferit de orice rau.

Studiile arata ca imbratisarile ar trebui sa fie o terapie pentru toata lumea. Se spune spre exemplu ca un copil, un nou nascut nu ar trebui sa fie luat in brate pentru ca se va obisnui astfel. Cu toate acestea o imbratisare ce vine din partea mamei este de efect pentru ca cel mic sa se calmeze. Si cand vine vorba de adulti se aplica aceleasi beneficii, cu accent pe varstinici care se simt mai stresati caci se vad singuri, din ce in ce mai neputinciosi drept pentru care imbratisarile ar putea sa reduca din nivelul lor de stres.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *