de-ce-mai-sta-o-femeie-cu-barbatul-care-a-inselat-o_1_size2

Intrebarea pe care ne-o adresam de multe ori atunci cand suntem implicati intr-o relatie este: „Oare cum voi face fata daca partenerul ma inseala?”. Cu totii poate am auzit pe cineva care a inselat sau a fost inselat, dar cu toate acestea infidelitatea partenerului este cea mai dureroasa experienta are poate fi intalnita intr-o relatie. Pe langa  abuzul sexual, abuzuc psihic, sau molestarea copiilor, inselatul este cea mai grea experienta prin care omul poate trece in viata sa.

Printre cele mai plauzibile explicatii ale inselatului se numara: cautarea de afectiune si atentie, elemente pe care nu le mai regasim in relatia noastra, spiritul aventurier ca in lumea asta sunt multe lucuri care trebuie incercate, viata este prea scurta si trebuie sa ne bucuram in orice clipa, betia, inconstienta,  factorii perturbatori, anturajul, razbunare, plictiseala, fiorul de noutate sexuala sau chiar dependenta sexuala.

Specialistii spun ca motivatiile difera in functie de sex, ca barbatii sunt in cautare de mai mult sex sau atentie, iar femeile cauta sa umple un gol emotional lasat de o relatie anterioara. Mai mult de atat, femeile sunt mai interesate de completarea unui ritual in casatorie si pretind ca vor invata ceva din experienta cu un alt barbat, pe cand sexul opus este interesat de o strategie alternativa de a inlocui pentru cateva ore persoana cu care isi petrece mare parte a timpului.

Sta in genele fiecaruia din noi inselatul? Este o intrebare care la randul ei a lansat o teorie, conform careia inselam pentru ca este in genele noastre. Specialistii spun ca toti avem aceasta caracteristica in temperamentul nostru, ca fiecare dintre noi avem vise sau ganduri cu o alta persoana, dar reuseste sa nu faca acest lucru doar cei mai puternici de caracter, cei cu o vointa de fier, in care ratiunea primeaza inainte de placerile carnale si trupesti.

Teoria este una controversata si nu poate fi confirmata sau infirmata. Motivatiile femeilor de a avea atentia altui barbat decat partenerul nu se rezuma doar la sex, ci la implicarea emotionala in actul contopirii. La barbati totul sta in placerea carnala, de a avea cat mai multe partenere, de a se simti mai barbat decat ceilalti, dar uita de multe ori sloganul ca „un barbat adevarat este ca un lup: fie este singur, fie este cu lupoaica lui pentru totdeauna”.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *