spala carneaspala carnea

Vara o asociem cel mai adesea cu gratare si carne slaba insa in orice caz gatita mai mult fara ulei. Acest lucru insa nu se realizeaza atat de simplu si fara sa se tina cont de anumite principii ce tin de sanatate. In acest sens exista numeroase mituri de vara de care sa tii cont.

  1. Decongelarea carnii sau a oricarui produs la temperatura camerei inseamna un risc de contaminare si asta pentru ca in acest mediu microbii isi gasesc cu usurinta metoda de a se inmulti. Mai bine te pregatesti din timp de nevoia de a avea carnea decongelata si o lasi in frigider peste noapte.
  2. Daca ai nevoie de legume sau de fructe decojite asta nu inseamna ca trebuie sa treci peste partea de spalare. Asta pentru ca particulele de praf si nu numai se vor transfera foarte usor de pe mana si ustensile, de pe coaja pe alimentul in sine.
  3. Carnea se gateste dupa bunul plac, mai in sange sau mai facuta insa ai nevoie de un termometru cu care sa verifici daca aceasta este sau nu facuta asa cum iti doresti. Risti sa consumi o carne prea cruda ce ar putea sa contina microbi caci agentul termic nu ajunge sa actioneze asupra distrugerii bacteriilor.
  4. Nu te baza pe ideea de a marina alimentele la temperatura camerei. Din nou aceeasi problema, acel continut este predispus la a forma cat mai multe bacterii asa ca are nevoie de a sta la rece.
  5. Spala carnea inainte de folosire sub orice forma. De fapt in acest caz este gresit sa urmezi acest fapt. Asta pentru ca in momentul spalarii vei imprastia tot felul de bacterii ce desigur nu ai intentia sa le aduni. Lasa carnea asa cum este ea si dupa fierbere sau prajire microbii se vor distruge sub efect de caldura.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *