Barbat depresivBarbat depresiv

Depresia este una dintre problemele cele mai intalnite in lumea contemporana. Acest lucru se intampla in toata lumea si afecteaza cam toate grupele de varsta si practic fiecare grup social sau cultura. Din Romania pana in Statele Unite, fiecare tara se poate „lauda” cu un numar de depresivi, mai mare sau mai mic.

International

Apropo de Statele Unite, aici se afla cel mai mare numar de persoane diagnosticate cu depresie: aproape 10% dintre totalul locuitorilor este suferind de aceasta boala. Europa nu sta cu nimic mai bine, Ucraina si Franta se afla la o mica distanta in urma, iar alte patru state de pe batranul continent de afla in aceasta situatie: Belgia, Olanda, Italia si Spania. Intre tarile de pe continentul american, in top zece se mai afla Mexicul si Columbia, in timp ce doar o tara africana intra in top: Libia. Statele vecine, precum Maroc, Tunisia si Egipt au cifre similare, in timp ce, de pe continentul asiatic, India le ajunge puternic din urma.

La polul opus al depresiei se afla statele cu cei mai putini oameni suferinzi: Japonia si restul continentului african. Cu exceptia statelor arabe din nord, tarile din Africa sufera cel mai putin de pe urma depresiei, in ciuda faptului ca multe sunt instabile politic, bolile grave sunt foarte raspandite si nici restul mediului natural nu este neaparat foarte primitor.

National

Romania inca se afla in limite bune: doar doua milioane de oameni din aproximativ 19 milioane au fost diagnosticate cu aceasta tulburare. Numarul lor s-ar putea sa fie mult mai mare, desigur, deoarece foarte multi romani, mai ales batranii si cei din mediul rural nu stiu prea multe despre depresie, deci nu vor cauta ajutor specializat. Acest lucru este o greseala foarte mare, deoarece depresia ne poate afecta viata foarte mult si, in cazurile mai grave, poate duce la sinucidere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *