Anorexia este o problema destul de comuna in zilele noastre, mai ales ca in media se promoveaza foarte mult femeile cat mai slabe. Din cauza ca toate primele pagini sunt ocupate de femei extrem de slabe, femeile au inceput sa creada ca aceasta este greutatea ideala pe car eo accepta societatea si mai ales barbatii.

In zilele nostre, foarte multe dintre femei au problema anorexiei. Cea mai mare problema este ca aecasta afectiune nu afecteaza doar sanatatea fizica a unei persoane ci si sanatatea psihica a acesteia. Obsesia de a avea un trup slab, adaptat cerintelor unei societati atee si inumane, omoara tot mai multe suflete. Cand omul ajunge sa creada ca are numai trup, iar prin trup poate castiga atentia si aprecierea celor de aproape, el ajunge sa se ocupe excesiv de modelarea si remodelarea acestuia: tratamente de infrumusetare si intinerire, diete, regimuri alimentare, medicamente pentru slabire corporala etc. In aceste conditii, sufletul moare putin cate putin, iar trupul se imbolnaveste.

Punand tot mai mult accentul pe felul cum arata, din dorinta de a fi in pas cu moda sau de a fi asemenea personajelor din reviste, omul zilelor noastre apeleaza la o serie de diete, regimuri alimentare si medicamente periculoase; toate acestea pot pot deveni inceputul anorexiei. Aceasta boala face nenumarate victime, mai ales in randul femeilor, care, din dorinta de a fi placute de societate, ajung sa faca aproape orice pentru a slabi. Ajungand la infometare, multe femei cad prada anorexiei. In cele din urma, respectul si increderea in sine se pierd complet.

Anorexia implica lipsa poftei de mancare generalizata, declansata insa pe fond psihic. Astfel, avand o imagine denaturata asupra trupului sau, o persoana anorexica ajunge sa aibe o greutate corporala tot mai mica, impunandu-si un regim alimentar foarte drastic. O asemenea alimentatie, bazata pe complexe si prejudecati, duce la infometare, la pierderea sanatatii si la moarte.

Asadar, alimentatia este in stransa legatura cu partea psihica a unei persoane. Din aceste motive, trebuie sa acordam o atentie sporita acestui subiect.

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *