Cand te indragostesti simti acei fluturi in stomac. O celebra vorba care sa spuna cu alte cuvinte ca esti emotionat inca de cand il vezi pe cel care ti-a furat inima. Nu este un mit pentru ca dragostea are efecte se pare pentru intreg organismul. Ca un diagnostic pe care il primesti cand ai o afectiune medicala „indragosteala” are si ea efecte ce le poti numi diagnostice.
- Insomnia. Pentru ca tinzi sa te gandesti din ce in ce mai mult la cel pe care il vezi ca idealul de partener pentru moment pierzi notiunea timpului, ceea ce te face sa adormi mai tarziu. In medie cei indragostiti vor adormi cu ora mai tarziu decat in mod obisnuit arata studiile.
- Mai putine dureri. S-a constatat ca cei indragostiti resimt durerile la un alt nivel pentru ca in organism, de fapt la nivelul creierului se activeaza reactia similara cu cazul in care iti vei administra pastile de durere. De vina o vi serotonina, acel hormon al starii de bine care anuleaza practic efectele neplacute.
- Esti cu capul in nori, un visator. Nu este nici acesta un mit caci in mod real exista reactii ale organismului care te fac sa iti pierzi memoria de scurta durata. Este vorba de hormonul dragostei asa cum mai este numit, de oxitocina care poate afecta memoria intr-o oarecare masura.
- Si din punct de vedere psihologic se produc ceva schimbari asta insemnand ca ai tendinta de a fi gelos, de fapt ca o reactie de nevoie de a proteja pe cel de langa tine. Doar ca inamicii nu sunt de ordinul major al severitatii de caz.
Cand te indragostesti ai tendinta de a te gandi tot mai mult la persoana in cauza ceea ce te distrage de la rutina zilnica si de la munca pe care trebuie sa o faci. Diagnosticul nu este insa unul sever astfel ca poti trai linistit cu asta, mai degraba de recomandat sa traiesti indelung.