familiefamilie

In momentul in care apare un alt membru in familie toata lumea trece printr-o perioada in care trebuie sa se acomodeze cu un nou program. Nu este usor si mai cu seama ca tinerii parinti sunt incercati de echilibrul ce trebuie sa vina intre parteneri si copil certurile apar pur si simplu.

Motive de cearta

Cele mai frecvente cazuri sunt ale celor care se cearta pe seama programului. De la cine se trezeste primul si pana la cine schimba scutecul exista o intreaga aventura. Insa am depasit cu mult acea perioada in care numai femeile se vedeau responsabile de casa si copii.

Cu un compromis la mijloc se pare ca ambii parinti trebuie sa se gandeasca unul la celalalt. Asadar, schimbul de ture este cel care sa te ajute. Tine cont ca in momentul in care unul este dispus sa fie matinalul celalalt sa se odihneasca si invers.

Ce este prioritar. Este adevarat ca si familia trebuie intretinuta insa sa nu uitam ca cel care acum gangureste va creste foarte repede si orice parinte isi doreste sa ii fie alaturi. Nu neglija prezenta ta in preajma acestuia si daca nu este o urgenta nu prioritiza munca. Venirea unui copil pe lume este deja o responsabilitate asumata asa ca nu poti da inapoi.

Insa pana la frustrare nu este decat un singur pas. Asa ca nu uitati sa fiti inca voi, sa comunicati, sa va exprimati bucuriile, nemultumirile. Cel mic plange cand are o problema; oamenii mari vorbesc despre asta. Venirea noului membru in familie nu trebuie sa insemne sfarsitul vietii in doi. Mai ales pentru ca programul celui mic include ore bune de somn, mai mult decat al adultilor, cautati-va timp pentru voi.

Cu toate acestea nimic nu te poate pregati suficient pentru ce inseamna sa fii parinte.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *