fursecuri

Stim cu totii cum ni se spune atunci cand suntem mici ca daca vom fi cuminti, vom primi ceva bun. Ei bine, acest lucru nu este valabil doar in cazul copiilor, ci si in cazul adultilor. Oricine iubeste prajiturile fragede si proaspete facute in casa, dar mai ales mirosul minunat al acestora care sugereaza ca vom avea parte in curand de un desert delicios dupa masa.

Nimic nu este mai incantator decat aroma de prajituri si fursecuri proaspat scoase din cuptor sau vederea unor platouri colorate pline de bunatati care ne asteapta cuminti pe masa din bucatarie. Aceasta este cea mai buna forma de aromaterapie atat pentru juniori, cat si pentru adulti. Toata lumea stie ca dulciurile in exces nu ne fac bine, insa un mic rasfat din cand in cand nu are cum sa dauneze.

Deserturi tentante si delicioase

Chiar si in cazul unei diete mai stricte sunt permise unele tipuri de fursecuri usoare si fara zaharuri rafinate care sa creasca nivelul de energie si sa imbunatateasca starea de spirit. Copiii sunt recompensati cu prajituri, felii de tort, bomboane sau alte feluri de deserturi de fiecare data cand se considera ca au meritat, cand au intrecut asteptarile parintilor, dar si cand i-au ajutat pe cei mari cu ceva.

In cazul adultilor, acestia nu sunt neaparat premiati cu dulciuri pentru un lucru facut bine, ci mai degraba prefera sa-si achizitioneze singuri asa ceva fie dintr-un magazin, fie dintr-o cofetarie cu produse proaspete si apetisante. Prajiturile si fursecurile sunt de diferite feluri, forme, culori, cu umpluturi de fructe sau cu gemuri, ciocolata si vanilie, pufoase sau mai crocante, din napolitana, cu foietaj, din aluat sau pur si simplu sunt pregatite la rece, fara a fi bagate la copt. Este de unde alege de fiecare data cand se doreste infruptarea si rasfatarea cu ceva de calitate si dulce, de aceea magazinele si patiseriile de tot felul isi actualizeaza oferta in permanenta.

De admin

Un comentariu la „Dulciurile – rasfatul copiilor si … al adultilor”
  1. cel mai mult imi place ciococalata..mereu ciocolata si neagra daca se poate sa fie..cand e vb de cioco calda, de o tableta de cioco buna sau de iste napolitane glazurate, acest dulce este rasfatul si viul meu..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *