Expunerea la soare aduce acel bronz pe piele pe care toata lumea il admira. Insa pana la efectul total de piele bronzata exista si exfolierea care iti va da batai de cap. Pielea incepe sa se jupoaie la propriu si pe langa faptul ca este total inestetic se pune si problema mancarimilor ce apar.

Pentru a scapa de aceasta exfoliere ar trebui sa tii cont de:

  1. Ai nevoie de hidratare. Dupa fiecare dus ar trebui sa aplici o crema cu extract de aloe vera, cea care hidrateaza profund si calmeaza pielea insa in egala masura va opri putin cate putin efectul de exfoliere.
  2. Evita scarpinatul. Pe langa faptul ca iti vei face cicactrici nu faci altceva decat sa extinzi exfolierea. Se intampla si cand ai iritatii sau alergii pe piele si se aplica si in cazul exfolierii de acest gen: nu te scarpina! Evita sa faci asta prin aplicarea unor comprese cu gheata pe piele, daca nu cuburile in sine atunci comprese cat de reci le poti suporta.
  3. Nu sterge pielea insistent pentru a scapa de bucatile de piele pentru ca vei face mai rau. Se recomanda bai, dusuri mai reci si tamponarea pielii pentru uscare.
  4. Oricat de banal ti se pare nu trebuie sa rupi bucatile de piele. Te poti chiar si infecta astfel ca cel mai bine este sa te bazezi pe cremele speciele antibacteriene.
  5. O forma de tratament pentru piele este hidratarea. Daca vei face asta pentru exterior nu uita nici de hidratarea pentru interior. Bea apa, pana la 10 pahare pe zi sau de ce nu chiar si mai multe.

Si nu in cele din urma trebuie sa refaci pielea. De cele mai multe ori ajuta cremele cu baza de vitamina E. Insa fiecare caz este aparte asa ca ar trebui sa intrebi medicul in ce masura poti sa faci acest lucru si ce tip de tratament ti se potriveste.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *