cap-vs-inima

Raspunsul la aceasta intrebare ar putea oferi o perspectiva mai larga asupra propriei tale persoane dar si in procesul de luare a deciziilor, mai mult decat ai crede. Este de la sine inteles ca cei care isi urmeaza inima sunt persoane mai emotionale si au dendinta sa ia decizii bazate pe intuitia lor, in timp ce cei care gandesc cu capul sunt mai reci si mai rationali.

Indiferent de sex, cei care gandesc cu capul se vad pe ei insisi ca persoane rationale, logice si mai reci, in timp ce cei care isi urmeaza inima se caracterizeaza ca fiind emotionali, mai feminini si mai calzi. De asemenea, oamenii de stiinta au realizat un studiu asupra acestui subiect, iar rezultatele acestuia au scos in evidenta faptul ca oamenii care sunt condusi de ratiune au tendinta de a fi mai buni la raspunsurile de cultura generala, au avut performante mai bune din punct de vedere academic si au fost mai putin emotionali in fata stresului.

Cel mai clasic exemplu pentru oamenii care sunt condusi de ratiune este Albert Einstein: „Daca as avea doar o ora ca sa rezolv o problema, as petrece 55 de minute gandindu-ma la problema si numai 5 minute la rezolvarea acesteia.” Totusi, oamenii condusi de inima au mai multe sanse de a lua decizii bazate pe intuitia lor instanta, dar se simt mai fericiti cu decizia pe care au luat-o, pe termen mai lung. Influenta capului sau a inimii asupra propriei persoane dar si a alegerilor pe care le iau au impact asupra deciziilor de viata.

Identificarea comportamentului

Astfel, in urma studiului, oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii condusi de inima sunt mai predispusi sa defineasca moartea ca „incetinirea inimii unei persoane”, in timp ce cei condusi de cap considera moartea ca fiind un rezultat al incetinirii functiei cerebrale. In plus, oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii cu cap au tendinta de a fi mai independenti si de a se identifica cu termeni ca „eu” si „eu insumi”, in timp ce oamenii cu inima ofera un semn de interdependenta si se exprima cu ajutorul termenilor ca „noi” si „al nostru”.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *