Uitarea intervine cand te astepti mai putin; pana la urma nu este controlabila intr-o oarecare masura. Problema este ca atunci cand ai mai multa treaba si te urgenteaza un lucru exact atunci nu gasesti cheile, mapa, cana, portofelul si tot felul de lucruri.

Explicatia stiintifica este una cat se poate de simpla; uitarea intervine cand asociezi anumite lucruri cu aspecte mai putin placute. Uitarea este selectiva asadar tocmai de aceea nu pierzi orice ci acele obiecte ce tin de rusine, de aspecte jenante sau chiar interesante.

Concret, ochelarii pe care nu ii gasesti sunt asociati cu ideea de imbatranire, cu ideea ca nu mai ai abilitatea naturala de a vedea. Nu este tocmai placut si tocmai de aceea multi au un soc si resping situatia initiala. Portofelul este cam greud e gasit mai ales in situatiile in care nu ai tocmai cea mai buna situatie materiala. Fie esti stresat ca nu ai bani, fie ii pazesti caci nu sunt ai tai. Cine stie, situatiile sunt diferite insa cert este ca parca pierzi portofelul cand nu ai atat cat ti-ai dori. Iar daca ceea ce pierzi sunt actele atunci totul reflecta pozitia ta si stima de sine, de dincolo de niste hartii.

Sa remediezi o astfel de situatie nu este tocmai greu. In cazul cel mai grav ai putea avea nevoie de stimulente pentru memorie insa cand nu asta este sursa ai grija atat la oboseala cat si la modul in care lucrezi cu lucrurile din jurul tau. Asadar, aplica un sticker, noteaza ce ai de facut, pune un breloc la chei si daca esti din lumea celor impatimiti de gadget-uri moderne atunci mizeaza pe aplicatiile moderne care sa  iti gaseasca toate lucrurile prin casa cand in prealabil le-ai scanat.

Uitarea vine si daca iti doresti si daca nu iti doresti. Cert este ca iti da de gandit.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *