Indiferent daca esti de meserie tamplar, dulgher sau, pur si simplu, ai un atelier in care desfasori diverse activitati ce presupun utilizarea unui ferastrau circular, este important sa ai parte de o scula performanta si de cea mai buna calitate.

Avand in vedere ca nu este intocmai o investitie mica, achizitionarea unui ferastrau circular trebuie sa se faca oferind o deosebita atentie unor aspecte importante, pe care de altfel le vom prezenta mai detaliat in cele ce urmeaza.

Nivelul de siguranta

Este binecunoscut faptul ca atunci cand se lucreaza cu un ferastrau circular e necesara o atentie deosebita, mai ales ca o singura greseala poate duce la accidente deosebit de grave, lucru nedorit cu siguranta de tine.

In acest sens, e important sa analizam ce poate oferi un anumit produs din punct de vedere al sigurantei, motiv pentru care vom vedea ce specificatii si caracteristici prezinta ferastraul circular Bosch PTS 10, considerat a fi unul dintre cele mai performante din prezent.

Dimensiunile si forma pe care o prezinta masa de lucru

Pentru a-ti putea desfasura activitatea in cele mai bune conditii e necesar ca masa de lucru sa fie una de dimensiuni potrivite, astfel incat sa se asigure un nivel de siguranta optim, iar in acelasi timp sa prezinte si comoditate.

In cazul ferastraului respectiv masa prezinta o suprafata din aluminiu de dimensiuni mari, fiind totodata si deosebit de rezistenta. De asemenea, aceasta este fixata, alt detaliu foarte important ce trebuie sa fie avut in vedere cu siguranta. O masa care nu este fixa va reprezenta un adevarat pericol atunci cand se lucreaza cu un ferastrau circular.

bosch pts 10

Masa respectiva mai ofera posibilitatea de a prelungi partea laterala, respectiv cea posterioara, avand si un limitator paralel suplimentar, astfel incat piesele mari sa fie taiate cat se poate de comod.

Ajustari pentru precizie

Lasand la o parte ceea ce tine de siguranta, dar care se afla in stransa legatura cu aceasta, un ferastrau circular performant prezinta si anumite ajustari si reglaje, astfel incat sa se asigure o precizie cat se poate de ridicata la fiecare utilizare.

Spre exemplu, modelul Bosch PTS 10 ofera utilizatorilor o sanie culisanta integrata cu limitator unghiular, fiind perfect pentru a efectua taieri chiar si la unghiuri de 60 de grade, in felul acesta rezultatele fiind precise si bune.

Conditiile de lucru

Nu in ultimul rand, pentru achizitionarea unui ferastrau circular cat se poate de performant si care sa ofere un nivel de calitate ridicat, caracteristicile acestuia trebuie sa fie completate si cu avantaje referitoare la conditiile de lucru.

Ce inseamna acest lucru mai exact? Ei bine, e important ca ferastraul sa fie unul silentios, sa-ti faca o placere deosebita sa-l folosesti si sa te bucuri atunci cand vei vedea rezultatele pe care le prezinta. De asemenea, sunt convins ca nu iti doresti ca dupa ce-l folosesti sa privesti cu uimire la cat de multe mizerie s-a adunat, nu-i asa? In acest sens iti aduc la cunostinta faptul ca ferastraul Bosch ofera posibilitatea de a fi racordat la un aspirator de praf, ceea ce rezulta intr-un mediu de lucru cat mai curat.

Daca vei descoperi ca aceste avantaje le ofera un ferastrau, respectiv alte scule asemanatoare, atunci poti sa ai incredere ca este o investitie reusita si vei fi incantat de alegerea facuta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *