Esti paranoia…nu este adevarat, nu te insel. Gandesti obsesiv….sunt certurile intre cei pentru care gelozia a devenit un nor negru in relatia lor. Este si cazul celor care au calcat stramb o data si drept pentru care partenerul sau partenera ramane cu acel gand obsesiv ca ar putea sa se repete. In orice caz gelozia poate fi o boala; gelozia poate distruge vieti amoroase, armonii, relatii si planuri de viitor. Si daca nu credeai asta cercetatorii o confirma.

Conform cercetatorilor exista o boala ce se defineste prin gelozia obsesiva, numita sindromul Otello. Cauzele sunt cel mai adesea bolile neurologice, insa si prescrierea de anumite medicamente poate fi cauza. Nici macar nu trebuie sa fi exista un eveniment real de acest gen pentru care partenerul/partenera sa fie geloasa. Si cum pana la un punct agravat nu mai este decat un simplu pas astfel de persoane ajung sa se comporte irational si chiar sa devina agresive.

Studiind mai intes aceasta situatie cercetatorii au descoperit ca in cazul celor care sufera de sindromul Otello o zona din lobul frontal al creierului este afectata. Mai mult decat atat, cercetatorii au descoperit ca o astfel de boala se leaga de un dezechilibru hormonal, dopamina de care se stie ca este hormonul fericirii, starii de bine. Astfel, boala in cauza apare in cazul celor care urmeaza tratamente de stimulare a dopaminei.

Desi cazurile sunt mai rare si apar in cazurile celor cu probleme de genul schizofreniei spre exemplu, pe fondul epilepsiei sau a unro probleme cu alcoolul sau diverse probleme neurologice intalnim adesea gelozia obsesiva, dusa la extrem de unii. Autocontrolul nu mai exista, increderea este departe de realitate si uita asa ceea ce era frumos pana la un punct devine o relatie bolnava.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *