barcelona

barcelonaFrumosul oras Barcelona, capitala Cataluniei(una dintre provinciile Spaniei), este situata pe tarmul Marii Mediterane si imprejmuita la fiecare capat de doua delte. Barcelona este cel de-al doilea oras ca marime din Spania, dupa capitala sa Madrid. Barcelona are o populatie de 1,5 milioane de oameni, peste 4 milioane incluzand pe cei din suburbii. Istoria plina de evenimente si variata a orasului este foarte veche. Acest oras a jucat mereu un rol important in viata culturala si politica a Spaniei.

Barcelona zilelor noastre reprezinta unul dintre cele mai diverse orase europene cu o cultura unica si cu traditii bogate. O metropola cosmopolita, Barcelona permite vizitatorilor o primire calda si sincera, fiind cunoscuta in toata lumea drept una dintre cele mai frumoase destinatii din toata Europa.

Locuri de vizitat

Las Ramblas este un bulevard pedestru format din trei randuri plin de statui vii, de arbusti, de mimi si de negutatori care vand totul de la bijuterii la bilete la loterie. Cafenelele de pe trotuare si standurile cu lucruri facute de mana, artisti de strada si pana la vizitatori curiosi, o piata zgomotoasa de pasari, Palau de la Virreina – o vila rococo secolului 18, Gran Teatre del Liceu – faimoasa opera a secolului 19, toate acestea sunt partile cele mai colorate ale mozaicului pe care il reprezinta Las Ramblas. Bulevardul se sfarseste cu Monumentul lui Columbus si cu un port care da inspre Marea Mediterana.

Si Barru Gotic, cunoscut ca si Cartierul Gothic, este una dintre cele mai vechi parti ale orasului. Picasso a trait aici si a lucrat la Barri Gothic din anul 1895 si pana in anul 1904. De asemenea, Joan Miro s-a nascut si a trait aici in timpul tineretii sale. Cartierul Gotic este situat in dreapta bulevardului cel mai renumit din Barcelona si contine o concentrare de cladiri gotice inalte  pe strazile ingustate si, acum, este si casa cea mai mare a vietii de noapte din acest oras minunat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *