In momentul in care apar pe lume, copii sunt din ce in ce mai importanti si trebuie sa ne concentram atentia doar asupra lor. De foarte mul;te ori, din dorinta de  a-i proteja facem greseli de educatie care au urmari destul pe mari in momentul in care se maturizeaza copilul.

Il consideram prea mic si prea fragil ca sa il lasam sa se confurnte cu toate lucrurile zilnice din jurul lui care l-ar putea afecta. Nu este deloc usor sa facem aceste lucruri si de multe ori am vrea parca sa facem noi anumite lucruri in locul lui doar ca sa stim ca ne-am protejat copilul.

Facem greseli fara sa ne dam seama si mai apoi ne intrebam ce am facut de copilul nostru nu este asa cum ne-am fi dorit sa fie. Daca vrei sa ai un copil responsabil trebuie sa faci astfel incat sa il responsabilizezi chiar tu.

Iata ce trebuie sa faci:

In momentul in care face greseli la scoala nu trebuie sa intervii tu deloc. Sunt multi parinti care isi cicalesc copiii sa isi faca temele, sa invete, sa nu mai intarzie la ore, sa nu mai chiuleasca etc., apoi – cand vad ca problema devine serioasa – intervin pe la profesori spre a-i ierta. Acest lucru duce, pe de o parte, la subminarea autoritatii profesorului, cat si la obisnuirea copilului cu faptul ca se poate ocupa dintre parinti de ce are copilul de facut.

Astfel nu vei face decat sa iti inveti copilul foarte rau pentru ca nu il vei putea ajuta, de exemplu atunci cand va merge la munca nu vei putea merge tu in locul lui sau nu vei putea face tu treaba in locul lui.

Asadar, nu trebuie sa intervii atunci cand copilul trebuie sa isi faca lucrurile singur.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *