De fiecare data cand primesti bani te gandesti care este planul si imparti platile in functie de prioritati. Poate ca o mare parte din noi face asta si pana la urma nu este nimic gresit. Insa exista de cele mai multe ori o situatie care duce la presiune si ajungi in cele din urma sa faci greseli financiare care va costa pe amandoi.

Modul in care iti gestionezi starea financiara trebuie sa te avantajeze asa ca tine cont si de:

  • Lipsa planificarii. Asta se intampla cand te apuci de n lucruri si te gandesti ca vezi tu cum faci pe parcurs. Ei bine ar putea insemna sa faci un compromis, sa nu mai poti sa faci fata unor situatii si sa amani ceea ce in mod normal era tot pe lista de prioritati. Asa ca indiferent daca sunteti sau nu casatoriti ar trebui sa existe un plan de comun acord a modului in care se platesc lucrurile.
  • Un plan dincolo de puterea financiara. Risti si castigi spune o vorba insa in egala masura ar putea fi vorba de riscul care iti aduce si mai multe probleme. Planifici nunta insa fara sa gandesti realist te-ai putea alege cu numeroase datorii astfel ca cel mai bine ar fi sa nu depasiti o limita a ceea ce puteti cheltui si a modului estimativ in care iti scoti acesti bani. Si cum de cele mai multe ori pentru o nunta te imprumuti ar trebui din start sa te gandesti cam cat iti permiti sa cheltuiesti.
  • Control total. Cand unul din parteneri sustine toate cheltuiala casei nici asa nu este bine. Pentru ca unul din voi va avea o mare presiune de fiecare data in a platit toate cele in timp ce de partea cealalta intervine nevoia mereu de a cere bani partenerului pentru orice mic moft. Aduca unul sustine casa si altul nevoile de zi cu zi insa ambele sunt cele care preseaza.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *